Imagini live - Muntii - Ciucas

SalvamontRomania

Webcam live: Muntii - Ciucas

Despre Muntii - Ciucas

Masivul Ciucas este o unitate de relief din cadrul Carpatilor de Curbura, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali. Este situat la est de cursurile superioare ale raurilor Teleajen si Tarlung. Se invecineaza cu Muntii Tataru si Muntii Siriu la sud-est si est, Depresiunea Intorsurii, Muntii Intorsurii la nord si Muntii Grohotis la vest.

Cel mai inalt pisc este Varful Ciucas, avand altitudinea de 1.954 metri. Alte varfuri sunt Gropsoarele (1.883 m), Bratocea (1.844 m) si Zaganu (1.817 m).

Sunt alcatuiti din doua culmi principale, culmea Ciucas – Bratocea pe aliniamentul SV-NE si culmea Gropsoarele – Zaganu pe directia NV-SE, unite prin inseuarea muntelui Chirusca. Culmea Ciucas – Bratocea reprezinta partea de vest a masivului, ce se imparte in doua compartimente separate de saua Tigailor. Culmea Ciucas reprezinta compartimentul nordic, atingand inaltimea maxima in Vf. Ciucas (1.954 m), iar culmea Bratocea reprezinta componenta sudica, intinzandu-se pe mai bine de 5 km. Culmea Gropsoarele – Zaganu se intinde pe mai bine de 4 km, avand un relief mai monoton in partea de nord, inaltimea maxima fiind Vf. Gropsoarele de 1.883 metri.

Principalele locuri de cazare si puncte de acces in masiv sunt reprezentate de Statiunea Cheia, Cabana Muntele Rosu si Cabana Ciucas, la care se poate ajunge dinspre Brasov, prin Pasul Bratocea.

 

Adresa
Muntii Ciucas, Romania

Date de contact
+40-742-207-010

www.ciucasx3.ro

Vremea la Muntii - Ciucas

meteoblue