Imagini live - Muntii - Sureanu

Webcam live: Muntii - Sureanu - Apres Ski

Despre Muntii - Sureanu

Situati la limita a trei judete, Muntii Sureanu se numara din fericire printre masivele muntoase din Romania care au avut mai putin de suferit de pe urma activitatilor omenesti. Salbatici si pitoresti fara a fi abrupti si greu de parcurs, acesti munti adapostesc inca un cadru natural sublim, cu paduri parca nesfarsite in care traiesc numeroase specii de animale. Bogatiile naturale si culturale ale Muntilor Sureanu ii recomanda deci, ca pe o destinatie ideala pentru drumetii montane intr-un cadru aparte, pentru toti turistii care vor sa descopere unii dintre cei mai frumosi munti din judetul Alba si nu numai!

Din punct de vedere orientativ, Muntii Sureanu prezinta doua mari subdiviziuni, anume Muntii Sebesului spre est si Muntii Orastiei spre vest.
Geografic vorbind, ei fac parte din grupa mai mare a Muntilor Sureanu-Parang-Lotrului, una dintre cele mai mari grupe din intregul lant al Carpatilor Meridionali. Muntii Sureanu sunt relativi medii si mici ca inaltime (altitudinea maxima atinge 2.130 metri pe Varfu lui Patru), dar au in schimb o suprafata relativ intinsa (1.585 kilometri patrati) comparativ cu alte masive muntoase din Romania.
 
 
 

Adresa
Sureanu, Alba, Romania

Date de contact
+40-799-194-223

www.schi-sureanu.ro

Vremea la Muntii - Sureanu

meteoblue