Imagini live - Bacau

360 Services

Webcam live: Bacau

Webcam live: Biserica Romano-Catolică Sfintii Petru si Paul

Despre Bacau

Bacau este resedinta si cel mai mare oras din judetul Bacau, Romania. Este traversat de raul Bistrita, care asigura, prin centrala hidroelectrica locala, o parte insemnata a consumului de energie electrica locala. Suprafata municipiului este de 60km², iar populatia este de aproximativ 175.500 de locuitori. 

Pozitia si cadrul natural au favorizat dezvoltarea rapida a asezarii de pe Bistrita, inca din Evul Mediu Bacaul devenind un important nod de intersectie a principalelor artere comerciale din partea central vestica a Moldovei.

Departe de a fi doar centru comercial-industrial aflat in plina ascensiune, Bacaul este si un oras al traditiilor si al culturii. Obiectivele turistice includ Casa memoriala George Bacovia, Casa memoriala Nicu Enea, Complexul Muzeal de Stiintele Naturii „Ion Borcea” si cea mai mare catedrala catolica din Estul Europei. Observatorul astronomic al Bacaului este unul dintre putinele din Romania, iar foarte aproape de centrul orasului se afla statuia lui Stefan cel Mare.

 

Sursa text: Wikipedia

 

Adresa

Date de contact
+40-234-208-900

www.primariabacau.ro

Vremea la Bacau

meteoblue