Imagini live - Campina

360 Services

Webcam live: Campina

Despre Campina

Asezarea geografica a Campinei a facut-o din strafundul anilor, loc placut, recreativ prin frumusetile sale naturale si prin insusirea climei sale. Campina este atestata documentar la 8 ianuarie 1503, numele acesta figurand in registrele vigesimale ale negustorilor brasoveni care tranzitau Valea Prahovei, o zona folosita drept drum comercial, constituind inca din secolul al XIV-lea o cale de comunicatie intre provinciile romanesti, Transilvania si Muntenia. Desi in actele emise de cancelariile domnesti este mentionata „vama Prahovei”, exista certitudinea ca satul Campina, gratie pozitiei sale geografice la intrarea in muntii Carpati si amplasarii la distanta egala de Bucuresti si Brasov, era vama, punctul strategic pentru controlul marfurilor. 

Terasa Campinei, modelata cu mii si mii de ani in urma, are avantajul ca este inconjurata de o serie de dealuri, despre care putem spune ca au transformat-o intr-o depresiune ferita de vanturile puternice care bat nestingherite in zona de campie.

Coroana de dealuri ce protejeaza orasul, este imbracata cu paduri de foioase si pasuni, care-i confera un pitoresc deosebit, asigurand totodata localitatii un climat favorabil.

Inca din secolul al XVIII-lea, era recunoscuta ca statiune climaterica, cu deosebire pentru „cei slabi de piept”. Colinele din jur, sunt imbracate cu imbelsugate faneturi, adevarate covoare verzi, presarate cu flori mirositoare. In oras, ca si in jur, nuci seculari, dadeau o umbra linistita si impunatoare, care ademenea la povestit si odihna.

 

Sursa text: Primaria Campina

Adresa
Campina, Prahova, Romania

Date de contact
+40-244337-454

www.primariacampina.ro

Vremea la Campina

meteoblue