Imagini live - Constanta

360 Services

Webcam live: Constanta - Faleza VEST

Webcam live: Constanta - Faleza NORD

Despre Constanta

Constanta se afla in judetul cu acelasi nume, in partea de sud-est a Romaniei. Se situeaza pe coasta Marii Negre, intr-o zona lagunara la est, deluroasa la nord si in partea centrala, si de campie la sud si vest. Orasul Constanta poseda o plaja proprie in lungime de 6 km. Partea de nord a municipiului, Mamaia, cea mai populata statiune turistica de pe Litoral, se afla pe malul unei lagune, avand o plaja de 7 km lungime, plaja care se continua cu alti 6 km pe teritoriul orasului Navodari. 

Constanta este orasul cel mai vechi atestat de pe teritoriul Romaniei. Prima atestare documentara dateaza din 657 i.Hr. cand pe locul actualei peninsule (si chiar sub apele de azi, in dreptul Cazinoului) s-a format o colonie greaca numita Tomis. Localitatea a fost cucerita de romani in 71 i.Hr. si redenumita Constantiana dupa sora imparatului Constantin cel Mare. 

In Constanta se pot gasi exemple de stiluri arhitectonice diverse. Multe imobile decorate, ridicate in perioada 1878-1930, au cazut in paragina sau au fost demolate, dar Cazinoul, unul dintre cele mai bune exemple ale arhitecturii art nouveau din Romsnia, astazi este considerat ca simbolul municipiului

Exista si diverse monumente, spre exemplu statuia lui Ovidiu si bustul lui Mihai Eminescu situat pe faleza. Fosta primarie, astazi Muzeu de Istorie Nationala si Arheologie, a fost de asemenea pastrata, iar cladirea Muzeului Marinei a fost recent renovata.

 

Sursa text: Wikipedia

 

Adresa
Constanta, Romania

Date de contact

www.meteoconstanta.ro

Vremea la Constanta

meteoblue