Imagini live - Medias

Webcam live: Medias

Despre Medias

Medias este al doilea oras ca marime din judetul Sibiu, Transilvania, Romania. Orasul este asezat in bazinul mijlociu al raului Tarnava Mare, la o distanta de 39 km de Sighisoara si 41 km de Blaj. 

In 1267, in prima mentiune documentara apare ca Mediesy. Numele asezarii este strans legat de numele unui trib secuiesc din secolul al IX-lea. 

Mediasul de azi este un oras pitoresc in care se simte imbinarea dintre vechi si nou, cu o alternanta de stiluri arhitectonice, de la gotic la cel renascentist si neoclasic, la baroc si secession. Centrul istoric al orasului Medias apare ca un muzeu in aer liber. Monumentele medievale din piata castelului sunt unice in Transilvania. Orasul are o istorie de peste 7 secole, fiind unul din cele mai vechi orase ale României. 

In paginile romanului "Dracula", scriitorul irlandez Bram Stoker mentioneaza ca, la nunta contelui valah, vinul a fost "cel auriu de Medias". Mediasul si imprejurimile lui sunt si azi cunoscute, data fiind faima vinurilor vechi de Tarnave, simbol al stemei orasului, zona fiind supranumita in vechime "Tara Vinului" sau "Weinland", asa cum apare in harta umanistului Johannes Honterus (sec. XVI).

 

Sursa text: Wikipedia

 

Adresa
Medias, Sibiu, Romania

Date de contact
+40-269-803-803

www.primariamedias.ro

Vremea la Medias

meteoblue