Imagini live - Targu Jiu

360 Services

Webcam live: Centrul Brancusi - Masa Tacerii

Webcam live: Centrul Brancusi - Coloana Infinitului

Webcam live: Centrul Brancusi - Poarta Sarutului

Despre Targu Jiu

Municipiul Targu Jiu poarta numele raului Jiu, pe care il strabate si care in decursul timpului si-a mutat albia de la Delusorul Prejbei spre vest, formand trei terase ce constituie suprafata administrativa a localitatii. Vatra a unui sat dacic, inainte de cucerirea Daciei de catre romani, teritoriul sau era acoperit odinioara de mari suprafete cu paduri salbatice. El oferea astfel, un bun adapost locuitorilor aparandu-i impotriva navalirilor straine. 

Se intersectau aici importante artere de circulatie care faceau legatura intre Dunare, Transilvania si Banat. In preajma sa stationau unitati militare romane, incartiruite in asezari fortificate. In timpul razboaielor de cucerire a Daciei, o parte din armata romana, conform marturiilor istorice, a trecut prin localitate. 

Orasul este asezat in zona geografica a Subcarpatilor Getici, in Depresiunea Targu-Jiu - Campu Mare, una dintre cele mai intinse depresiuni subcarpatice intracolinare, intre Subcarpatii Gorjului la nord si Dealul Bran, la sud, la confluenta Amaradiei Pietroasei cu Jiul. Se intinde pe o lungime de 13 km de la nord la sud si 10 km de la est la vest, pe ambele maluri ale Jiului. 

Clima este temperat continentala de deal, cu 190 de zile fara inghet, cu precipitatii neuniform repartizate, cu vant dominant dinspre nord, pe Valea Jiului. 

Obiective turistice

  • Coloana Infinitului
  • Biserica Sf. Apostoli
  • Biserica Sf. Voievozi
  • Muzeul Judetean Gorj „Alexandru Stefulescu”
  • Poarta Sarutului
  • Masa Tacerii
  • Casa Memoriala „Ecaterina Teodoroiu”

 

Sursa text: Wikipedia

Adresa
Targu Jiu, Gorj, Romania

Date de contact

www.targujiu.ro

Vremea la Targu Jiu

meteoblue