Imagini live - Vama Veche

360 Services

Webcam live: Vama Veche - Plaja

Despre Vama Veche

Vama Veche apartine administrativ de comuna Limanu. Localitatea este amplasata in Dobrogea, pe malul Marii Negre, la mai putin de un kilometru de granita cu Bulgaria. La recensamantul din 2002 avea o populatie de 178 locuitori, din care 173 romani si 5 gagauzi.

Majoritatea turistilor care frecventau Vama Veche inainte de modernizarea soselei si de deschiderea frontierei, erau studenti, elevi, sau persoane care doreau sa se rupa de agitatia de la oras. Ulterior, turismul a evoluat, frecventarea a crescut, multi dintre vizitatori nu mai cauta linste, ci distractie si petreceri ; strada principala este de altfel plina cu localuri si terase. Intre localitatile Doi Mai si Vama Veche, litoralul este teoretic ocrotit de o Rezervatie naturala integrala (terestra si maritima) dar practic, lipsa de fonduri pentru rezervatie si de informare a publicului duce, vara, la exploatarea si poluarea si a acestei portiuni a Litoralului romanesc.

Aproape de tarm se afla epava unei foste nave grecesti Akra Aktion esuata in 19.02.1981 aceasta epava fiind una din atractiile localitatii. In decursul anilor aceasta epava a fost folosita ca tinta de catre Marina Militara. In 2013 epava se afla intr-o stare foarte avansata de degradare.

 

Sursa text: Wikipedia

 

 

 

Imagini oferite de Libertatea - Slow TV

Adresa
Vama Veche, Constanta, Romania

Date de contact

www.libertatea.ro

Vremea la Vama Veche

meteoblue