Imagini live - Bucuresti

360 Services

Webcam live: Bucuresti - Piata Unirii

Despre Bucuresti

Bucuresti este capitala Romaniei si, totodata, cel mai mare oras al tarii, atat ca numar de populatie cat si ca suprafata. Principal centru industrial, comercial, administrativ, cultural al Romaniei, Bucurestiul este situat in sud estul tarii, avand urmatoarele coordonate geografice 44°26′N 26°06′E.

Atestat istoric in anul 1459, pe atunci o mica cetate de pe malurile Dambovitei, Bucurestiul devine in 24 ianuarie 1862 capitala Principatelor Unite, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Intre cele doua razboaie mondiale orasul cunoaste o dezvoltare urbanistica importanta, fiind cunoscut ca Micul Paris.

Din punct de vedere admnistrativ, Bucurestiul este impartit in 6 sectoare. Fiecare din aceste sectoare sunt administrate de catre un primar de sector, iar pe ansamblu Bucurestiul este condus de un Primar general. Din punct de vedere al reliefului orasul este asezat in Campia Vlasiei, in sud subdiviziunea numita Campia Bucurestiului, iar in nord Campia Snagovului, si este traversat de vaile Colentinei si a Dambovitei.

 

Sursa text: Enciclopedia Romaniei

Adresa
Bucuresti, Romania

Date de contact

www.bucuresti.ro

Vremea la Bucuresti

meteoblue