Imagini live - Muntii - Piatra Craiului

SalvamontRomania

Kiss FM

360 Computers

Webcam live: Piatra Craiului - Camera 1

Webcam live: Piatra Craiului - Camera 2

Despre Muntii - Piatra Craiului

Muntii Piatra Craiului, reprezinta un lant muntos calcaros aflat in sud-vestul Carpatilor Orientali, dar care apartine lantului Carpatilor Meridionali, gasindu-se in nord-estul acestora.

Acest masiv muntos arata precum o creasta bine individualizata, zimtata, lunga de 25 km, asemanatoare unei uriase spinari de animal preistoric. Aceasta imagine se vede cel mai bine de pe culoarul Rucar – Bran din punctul belvedere situat deasupra localitatii Moeciu, unde este o parcare special amenajata. De-o parte a culoarului se disting Muntii Bucegi, iar de cealalta parte se vede aceasta creasta a Pietrei Craiului.

Altitudinea maxima a Pietrei Craiului este atinsa in Varful La Om, cunoscut si ca Piscul Baciului, avand 2237 m, dar masivul are numeroase piscuri ce masoara peste 2000 m altitudine, Vf. Padina Popii (2.025 m), Vf. Ascutit (2.150 m), Vf. Timbalul Mare (2.177 m), Varful dintre Timbale (2.170 m), Vf. Sbirii (2.220 m), Vf. Caldarii Ocolite (2.202 m).

Masivul Piatra Craiului este principala baza de plecare spre cele mai multe si cele mai frumoase trasee turistice. Daca veniti aici puteti practica: alpinismul, echitatia, drumetiile montane in cele mai salbatice zone din Europa si anume in Piatra Craiului, unde populatia de animale salbatice este foarte numeroasa. Activitati specifice zonei Piatra Craiului: plimbarile cu carutele trase de cai spre comunele apropiate, Magura sau Pestera, sau se mai poate practica asa-numitul bird watching, in Prapastiile Zarnestiului sau in imprejurimi.

Zarnesti este principala poarta de intrare in parc permitand accesul in partea de nord – nord-est si nord-vest a masivului. De la Zarnesti sunt doua rute principale de acces in parc. Una este spre Plaiul Foii (pentru partea de nord-vest), iar cealalta prin Prapastiile Zarnestului – Punct belvedere Curmatura – „La Table” (pentru partea de nord-est).

 

Imagini oferite de www.pcrai.ro

Sursa: vizitzarnesti.ro

Adresa
Piatra Craiului, Romania

Date de contact
+40-268-223-165

www.pcrai.ro

Vremea la Muntii - Piatra Craiului

meteoblue