Imagini live - Bailesti

Webcam live: Bailesti - Centru

Despre Bailesti

Localitatea Bailesti s-a dezvoltat, de-a lungul timpului, in partea cea mai manoasa a Campiei Olteniei, la o distanta de 57 km sud-est de Craiova si la 32 km nord-est de Calafat. Aceasta campie, mai tarziu, ii va purta numele si se va numi Campia Bailesti. 


Daca privim asezarea orasului Bailesti, numai in legatura cu pozitia in tara noastra, constatam ca localitatea ocupa o pozitie in sud-vestul tarii, fiind aproape de Dunare, care face hotarul cu Bulgaria si la mare distanta de granita de nord. Se afla intr-o zona care, odinioara, era acoperita de paduri, dovada fiind existenta in peisajul asezarii a unor palcuri izolate de arbori seculari, unele disparute in perioada anterioara anului 1989.

Prin resursele sale, municipiul Bailesti a permis locuirea lui din vremurile stravechi, constituind, dupa aceea, un punct de atractie pentru populatiile din sud si un loc de popas pentru numerosi calatori de la Calafat la Bechet si mai departe.

Asemenea Craiovei, asezat in mijlocul Campiei Olteniei, reprezinta un punct de observare si supraveghere a circulatiei de-a lungul Dunarii, intre Portile de Fier si Gura Vaii.

In prezent, localitatea Bailesti ocupa o suprafata de 16376 ha si are o populatie de 20900 de locuitori.

 

Sursa text: Primaria Bailesti

Adresa
Bailesti, Dolj, Romania

Date de contact
+40-251-311-017

www.primariabailesti.ro

Vremea la Bailesti

meteoblue