Imagini live - Lugoj

360 Services

Webcam live: Lugoj - Catedrala

Webcam live: Lugoj - Centru

Webcam live: Lugoj

Webcam live: Lugoj - Pod

Despre Lugoj

Municipiul Lugoj este situat in SV tarii, pe malurile raului Timis. Extremitatea sudica a teritoriului administrativ al municipiului Lugoj se afla la 4539'04" lat.N, iar cea nordica la 4545'36" lat. N, fiind situat la jumatatea distantei dintre Ecuator si Polul Nord. In longitudine Lugojul este cuprins intre 2149'25" long. E in Vest si 222' long. E in Est.

In raport cu localitatile mai apropiate el se regaseste la 58 km de Resita, 101 km de Deva, 45 km de Caransebes, 59 km de Timisoara si 490 km de Bucuresti.

In cadrul judetului Timis, Lugojul este situat in partea central-estica, fiind al doilea municipiu din judet ca marime, dezvoltare economica si populatie. Municipiul Lugoj are doua sate apartinatoare, Maguri si Tapia, impreuna cu care ocupa o suprafata de 9.956 ha..

Prima atestare documentara a Lugojului dateaza din anul 1334 cand in registrele de dijme papale ale Arhidiaconatului de Sebes este semnalat preotul Blasiu din Lugoj. Ca formatiune administrativa, districtul Lugojului care ingloba si satele din imprejurimi dateaza din anul 1369 cand este amintit ca possesio Lugas, iar cetatea, castrum Lugas, este mentionat pentru prima data in anul 1386 cand este consemnat castelanul de Lugoj, Nicolae Garai. Datorita pozitiei sale marginale informatiile despre cetate sunt relativ putine si provin mai cu seama din secolele al XVI-lea si al XVII-lea. 

 

Sursa text: Primaria Lugoj

Adresa
Lugoj, Timis, Romania

Date de contact
+40-256-352-240

www.primarialugoj.ro

Vremea la Lugoj

meteoblue