Imagini live - Caracal

360 Services

Webcam live: Caracal

Despre Caracal

Caracal este un municipiu in judetul Olt, Oltenia, Romania. Fosta resedinta a judetului Romanati este al doilea municipiu ca populatie dupa resedinta de judet Slatina. Teritoriul administrativ al municipiului are o suprafata de 7.472 hectare, iar populatia este de 30.954 locuitori.

Prima atestare documentara a Caracalului, intr-un hrisov, dateaza din 17 noiembrie (XI) 1538.

Situat in campia Romanatiului, Caracalul este plin de vestigii care dovedesc locuirea acestui tinut inca din preistorie. Stau dovada descoperirile arheologice din vremurile paleoliticului, neoliticului si din epoca bronzului. Se afla situat intre ruinele castrului roman Romula (com. Resca, la nord de Caracal) si ale cetatii Sucidava (Corabia). In oras se afla ruinele unui turn care a fost atribuit de folclor imparatului roman Caracalla (217), de la numele caruia ar proveni denumirea orasului.

Obiective turistice:

  • Teatrul National „Stefan Iordache” din Caracal reprezinta o mandrie arhitectonica a urbei, proiectata de austriacul Franz Billek, inaltata in stil eclectic, cu accente neobaroce si neo-renascentiste in secolul XIX.
  • Parcul "Constantin Poroineanu" este unul dintre parcurile naturale cele mai frumoase din Romania, fiind recunoscut în Europa ca cel de-al treilea parc natural ca dimensiune.
  • Sala Polivalenta a fost construita initial pentru a servi ca sala de sport a liceului teoretic "Mihai Viteazul" , ulterior, moderna Sala Polivalenta fiind cumparata de catre primaria Caracal.
  • Stadionul „Parc” este considerat unul dintre obiectivele turistice principale realizate de primaria din Caracal.
  • Muzeul Romanatiului a fost infiintat la 1949 in cladirea ce a apartinut familiei Jienilor din str. Negru Voda nr. 1.

 

Sursa text: Wikipedia

Adresa
Caracal, Olt, Romania

Date de contact
+40-249-511-384

www.primariacaracal.ro

Vremea la Caracal

meteoblue