Imagini live - Barcanesti

Webcam live: Barcanesti - DiGi Live

Despre Barcanesti

      Barcanesti este o comuna in judetul Prahova, Muntenia, Romania, formata din satele Barcanesti (resedinta), Ghighiu, Puscasi, Romanesti si Tatarani.

         Comuna este situata la sud de orasul Ploiesti si este traversata de soseaua nationala DN1 care vine de la Bucuresti si duce catra Brasov, precum si de autostrda Bucuresti-Ploiesti, care are aici nodul de legatura cu DN1. Din DN1, la Barcanesti se ramifica soseaua nationala DN1A care ocoleste Ploiestiul pe la est, ducând catre Valenii de Munte si Brasov, iar din aceasta — soselele judetene DJ101G, care duce înspre Ploiesti; si DJ101D care duce catre Rafor si mai departe în judetul Ilfov la Nuci. 

      In comuna Barcanesti se afla ruinele conacului Brancoveanu-Mavrocordat (secolele al XVIII-lea–al XIX-lea) din Tatarani; dar si manastirea Ghighiu (1817, 1856–1866), al carui ansamblu cuprinde biserica mare „Izvorul Tamaduirii” (1866), biserica mica „Învierea Sfântului Lazar” (1817), chiliile de pe laturile de sud si vest, turnul-clopotnita si zidul de incinta (1856). Ambele sunt clasificate ca monumente istorice de arhitectura de interes national.

       În rest, un singur alt obiectiv din comuna este inclus în lista monumentelor istorice din judetul Prahova ca monument de interes local — situl arheologic de la fostul CAP din satul Românesti, unde s-a descoperit o necropola de incineratie din Halastattul tarziu (cultura Ferigile-Barsesti).  

 

Sursa text: Wikipedia

Adresa
Barcanesti, Prahova, Romania

Date de contact

www.barcanesti.ro

Vremea la Barcanesti

meteoblue