Imagini live - Sinaia - DN1

Webcam live: Sinaia - DN1 - Digi Live

Despre Sinaia - DN1

        Sinaia, una dintre cele mai frumoase statiuni montane din Romania se prezinta vizitatorului cu un bogat trecut cultural si social. Fosta resedinta a regilor, si purtand un nume sfant, cel al Muntelui Sinai, ce a fost dat pentru prima oara Manastirii omonime de catre Spatarul Mihail Cantacuzino (sec XVII), Sinaia imbina neintrecut frumusetea naturii cu cea a artei arhitecturale.

         Statiunea este situata la o altitudine cuprinsa intre 798 si 1055m, pe versantul sud-estic al Masivului Bucegi, de-a lungul vaii Prahova. Poalele impadurite ale muntilor Furnica, Zgarbura, Coltii lui Barbes si Culmea Izvorului incadreaza statiunea intr-o frumoasa scena verde. La o distanta de 123 km de Bucuresti, 106 km de Aeroportul International Henri Coanda (Bucuresti) si 37 Km de Brasov, Sinaia este situata de-a lungul DN1, beneficiind si de cai ferate de acces.

         Sinaia este prin excelenta o statiune in care primordiala este activitatea turistica. Valentele de statiune cu sezon permanent si dezvoltarea sa social-economica au contribuit la inzestrarea Sinaiei cu o baza materiala importanta: hoteluri, restaurante, pensiuni, mijloace de transport pe cablu, vile , spatii culturale, ,spatii de agrement, tabere scolare, s.a. toate acestea contribuind la afirmarea puternica a turismului montan in zona. La zestrea edilitara a orasului s-au adaugat, in ultimile decenii, noi constructii scolare , obiective sociale, amenajari sportive, cartiere de locuinte, spatii comerciale, modernizari ale retelei de drumuri, s.a.

 

Obiective turistice:

  • Castelul Peles
  • Manastirea Sinaia
  • Centrul International de Conferinte CASINO Sinaia
  • Centrul Cultural "Carmen Sylva"
  • Casa memoriala “George Enescu” sau vila “Luminis”
  • Parcul Dimitrie Ghica
  • Telegondola Sinaia

 

 

Sursa text: primaria-sinaia.ro

Adresa
Sinaia, Prahova, Romania

Date de contact
+40 751 257 428

www.sinaiago.ro

Vremea la Sinaia - DN1

meteoblue