Imagini live - Miercurea Ciuc

360 Services

Webcam live: Miercurea Ciuc

Despre Miercurea Ciuc

Municipiul Miercurea Ciuc este resedinta judetului Harghita. Este asezat in partea estica a Transilvaniei, in zona centrala a depresiunii Ciucurilor, care este incadrat de lantul vulcanic Harghita si Muntii Ciucului.  Vatra orasului s-a dezvoltat la incrucisarea cailor de comunicatii de directia nord-sud de pe valea Oltului, respectiv vest-est, care traverseaza pasurile carpatice Vlahita si Ghimes. Coordonatele geografice ale orasului sunt: 46"21' latitudine nordica si 25"48' longitudine estica.

Orasul este asezat pe terasele Oltului si partial pe marginea conurilor de dejectie a paraului Sumuleu, la poalele muntelui Sumuleu Mare cu o inaltime de 1033 m. Altitudinea localitatii variaza intre 655 si 730 m deasupra nivelului marii. In imprejurimile orasului apar formatiuni sedimentare din perioada mezozoicului, roci vulcanice neogene, cu preponderenta andezite, precum si sedimente fluvio-lacustre mai noi.

La 19 km de oras, la o altitudine de 1350 m se afla statiunea balneo-climaterica Harghita Bai, apartinand din punct de vedere administrativ orasului Miercurea Ciuc, statiunea fiind renumita datorita apelor minerale si mofetelor binefacatoare. De asemenea este localitatea situata la cea mai mare altitudine din judet.

 

Sursa text: Miercurea Ciuc

Adresa
Miercurea Ciuc, Harghita, Romania

Date de contact

www.miercureaciuc.ro

Vremea la Miercurea Ciuc

meteoblue