Imagini live - Arad

Webcam live: Arad - DiGi Live

Despre Arad

Municipiul Arad este asezat in extremitatea vestica a Romaniei, in sudul Crisanei si in nordul Banantului, in sesul intins al Tisei, la 46°11' lat. N ?i 21°19' long. E, in campia aluvionara a Aradului, parte a Campiei de Vest. Este primul oras important din Romania la intrarea dinspre Europa Centrala, fiind situat pe malul raului Mures, in apropierea iesirii acestuia din culoarul Deva-Lipova. Teritoriul administrativ al municipiului este de 252,85 kmp.

Ora?ul se afla la o altitudine de 107 m, fiind amplasat la intersectia unor importante retele de comunicatii rutiere, respectiv Coridorul european rutier IV cu traseul soselei rapide ce va lega Ucraina cu Serbia. Situarea la intersectia drumurilor europene E 68/60 la 594 km de Bucuresti (E) ?i 275 km de Budapesta (V), precum si E 671 la 50 km de Timisoara (S) si 117 km de Oradea (N), constituie un factor favorizant pentru dezvoltarea sa economica si urbana.

Municipiul Arad este principala poarta de intrare in Romania, fiind cel mai important nod rutier si feroviar din vestul tarii. Astfel, Aradul se afla situat la 17 km de Curtici - cel mai mare punct vamal pe cai ferate din vestul tarii. De asemenea, Aradul beneficiaza de un acces extrem de facil in ceea ce priveste punctele de frontiera pe cale rutiera si aeriana. Cele mai apropiate puncte de frontiera sunt pe cale rutiera, respectiv: localitatea Turnu la o distanta de 20,3 km, orasul Nadlac la o distanta de 54 km, precum si Varsand la o distanta de 68 km. Un important punct de frontiera este cel pe cale aeriana este Aeroportul International Arad, acesta avand o pista de 2.000 metri.

Obiective turistice:

  • Palatul Administrativ
  • Centrul istoric
  • Cetatea Aradului
  • Bulevardul Revolutiei
  • Biserica Rosie
  • Turnul de apa
  • Complexul Muzeal Arad

 

Sursa text: Wikipedia

Adresa
Arad, Romania

Date de contact

Vremea la Arad

meteoblue