Imagini live - Lacul Rosu

SalvamontRomania

360 Services

Webcam live: Lacul Rosu

Despre Lacul Rosu

Lacul Rosu (local cunoscut si sub numele de Lacul Ghilcos) este un lac de baraj natural format in urma prabusirii unui versant din cauza cutremurului din 23 ianuarie 1838, ora 18,45. 6,9 magnitudine, VIII intensitate, la poalele Muntelui Hasmasul Mare, in apropierea Cheilor Bicazului, la distanta de 26 km de Gheorgheni, in judetul Harghita. La ultimele masuratori, efectuate in anul 1987, dimensiunile acestuia sunt: lacul se intinde pe un perimetru de 2.830 m, aria este de 114.676 m² si volumul apei care se acumuleaza este de 587.503 m³. Lacul s-a format la altitudinea de 983 m, intr-o depresiune cu un climat predominant subalpin.

Lacul Rosu se situeaza intre Suhardul Mic, Suhardul Mare din partea nordica, Muntii Podu Calului din partea sud-vestica, Muntii Licas si Muntii Kis-Havas din partea nord-vestic, Csíki-Bükk din partea nord-estica si Muntele Ucigas din partea estica. Lacul este alimentat de patru paraie mari si inca 12 cursuri de apa temporara, dintre care cele mai importante sunt: Verescheul, Licosul, Suhardul, Oii, Ucigasul.

Imprejurimile lacului au un microclimat placut, deosebit de benefic pentru tratarea starilor de extenuare fizica si psihica, insomnii, neurastenii. Temperatura medie multianuala este de 8°C, peste media de 6°C a depresiunilor intramontane. Valea este practic ferita de vanturi, aerul deosebit de curat, bogat in aerosoli naturali, imprejurimile pitoresti ofera conditii excelente pentru cei ce cauta surse de regenerare rapida pe cale naturala. Incepand cu anii 1900, tocmai turismul balnear-recreativ a fost cel care a adus dezvoltarea din punctul de vedere a serviciilor turistice a acestei zone.

 

Sursa text: Wikipedia 

Adresa
Lacul Rosu, Harghita, Romania

Date de contact

Vremea la Lacul Rosu

meteoblue