Imagini live - Suceava

Webcam live: Suceava - Digi Live

Despre Suceava

     Orasul Suceava este localizat in partea de nord-est a Romaniei si este construit pe doua zone geografice: dealurile si vaile raului Suceava. Relieful din zona orasului si din imprejurimi este foarte variat, cu o fragmentare sub forma de platouri, coline (cueste) si dealuri (Zamca, 385 m; Viei, 376 m; Manastirii, 375 m; Tarinca, 435 m) separate de vaile raurilor Suceava, Scheia, Raul Targului, Bogdana si Paraul Morii.

    Teritoriul orasului Suceava si imprejurimile sale au fost locuite, asa cum atesta cercetarile arheologice, din timpuri stravechi, incepand chiar din paleolitic. In sec. II-III exista aici o asezare a dacilor liberi, descoperirile arheologice relevand si puternice influente romane.

    Langa oras s-au aflat doua cetati, una mai veche la Scheia, alta putin mai noua, ce se vede si astazi. Intre cele doua s-a dezvoltat, inca din prima parte a sec. XIV, orasul. Cetatea Scheia, una dintre cele mai vechi cetati din Moldova, dar cu o existenta scurta, a fost daramata in timpul lui Alexandru cel Bun. Cetatea de Scaun a Sucevei a avut timp de trei secole un rol important in viata politica a Moldovei.

Adresa
Suceava, Romania

Date de contact
+40 230 212 696

www.primariasv.ro

Vremea la Suceava

meteoblue