Imagini live - Alba Iulia

360 Services

Webcam live: Alba Iulia - DiGi Live

Despre Alba Iulia

Municipiul Alba Iulia este situat la o altitudine de 270 m, la o distanta de 340 km de Bucuresti, 100 km de Cluj, 70 km de Sibiu si la 241 km de Arad. Municipiul este asezat in perimetrul format de raul Ampoi, raul Sebes, crestele muntilor Apuseni si Podisul Transilvaniei. 

Alba Iulia a fost prima capitala a celor trei provincii romanesti, capitala de jure sub Sigismund Báthory, precum si sub sceptrul unificator al marelui voievod Mihai Viteazul. 

Astazi, Alba Iulia este un oras european, resedinta judetului Alba, un oras frumos ce adaposteste o populatie de peste 60.000 de locuitori. Cetatea Alba Carolia, simbol al orasului, este o constructie impresionanta ce poate fi admirata de catre oricine. Fiind un important loc turistic, orasul este mereu vizitat de turistii veniti din toata Europa.

Principalele obiective turistice care sunt situate in interiorul fortificatiei sunt: Catedrala Romano-Catolica, Catedrala Incoronarii, Muzeul si Sala Unirii, Grupul Statuar al Corifeilor Unirii, Biblioteca Batthyaneum, Celula lui Horea, Closca si Crisan, situata in ansamblul arhitectural al portii a 3-a a cetatii, Palatul Apor, Palatul Principilor, Universitatea 1 Decembrie, Obeliscul ridicat in memoria lui Horea, Closca si Crisan, Traseul Celor Trei Fortificatii - incluzând Poarta Castrului Roman, Statuia Ecvestra a Voievodului Mihai Viteazul, Monumentul inchinat memoriei lui Avram Iancu, Monumentul Custozza, Biserica de lemn a primei mitropolii ortodoxe a Ardealului ctitorita de voievodul Mihai Viteazul, Busturile Regelui Ferdinand si al Reginei Maria etc.

 

Sursa text: Wikipedia

Adresa
Alba Iulia, Alba, Romania

Date de contact

www.apulum.ro

Vremea la Alba Iulia

meteoblue