Imagini live - Focsani

360 Services

Webcam live: Focsani - DiGi Live

Despre Focsani

Municipiul Focsani este municipiul resedinta al judetului Vrancea. Este cunoscut drept „Orasul de pe Milcov”, locul unde Stefan cel Mare a stabilit hotarul dintre Moldova si Tara Romaneasca in anul 1482. Dupa Unirea Principatelor, Focsaniul este cunoscut drept „Orasul Unirii”, devenind simbol al idealului de Unire, caci pe 6 iulie 1862, Alexandru Ioan Cuza a semnat decretul de unificare a Focsanilor, cel din Moldova si cel din Tara Romaneasca, care pana atunci fusese impartit de raul Milcov intre cele doua principate.

Cele mai importante obiective turistice din Focsani fac parte din patrimoniul cultural al judetului Vrancea. Teatrul „Maior Gheorghe Pastia”, Mausoleul Eroilor si Tribunalul Vrancea.

Focsanenii sau turistii ce viziteaza orasul se pot delecta cu numeroase activitati intelectuale: piese de teatru jucate de trupe din intreaga tara la Teatrul Municipal, spectacole de folclor la Casa de Cultura, spectacole de opera si opereta la Ateneul Popular. Biblioteca judeteana „Duiliu Zamfirescu” ofera o vasta colectie de carti, iar numeroasele biserici, datand inca dinainte de „mica unire” din 1859, completeaza peisajul cultural al orasului. Din punctul de vedere al educatiei, municipiul Focsani are o bogata traditie, primul gimnaziu al Focsanilor datand înca din 1867, aici formandu-se ca personalitati cunoscuti oameni de cultura din Romania. Cele mai importante licee sunt Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza” si Colegiul National „Unirea”, ce fac parte si din patrimoniul cultural al orasului.

 

Sursa text: enciclopediaromaniei

Adresa
Focsani, Vrancea, Romania

Date de contact

www.focsani.info

Vremea la Focsani

meteoblue