Imagini live - Pitesti

Webcam live: Pitesti - Digi Live

Despre Pitesti

        Municipiul Pitesti este situat in partea central-sudica a Romaniei, intre Carpatii Meridionali si Dunare, in nord-vestul regiunii informale Muntenia. Orasul se afla la confluenta raului Arges cu Raul Doamnei, in punctul de intersectie al paralelei de 44°51'30" latitudine nordica cu meridianul de 24°52' longitudine estica.

      Municipiul Pitesti se afla la o altitudine de 250 m, la nivelul albiei minore a raului Arges (sud), si de 356 m, in cartierul Trivale (vest). La nord-vest de terasa Trivale-Papucesti se afla cota de 373 m, iar la est de Valea Mare-Podgoria, cota de 406 m. In sectorul de vest-sud-vest al satului Mica, in comuna Bascov, se gaseste cota de 439 m (Padurea Bogdaneasa). Suprafata municipiului Pitesti este de 4.073 ha (calculata in anul 2003).

       Orasul propriu-zis, asezat intre dealuri inalte, pe terasele raului Arges, are un topoclimat de vale, calm si moderat. Temperatura medie anuala variaza intre 9° si 10 °C, media lunii ianuarie fiind de -2,4 °C, iar cea a lunii iulie de +20,8 °C. Precipitatiile atmosferice depasesc media pe tara, osciland intre 680 si 700 mm anual.

        In nordul orasului se termina si Autostrada A1 ce leaga Bucurestiul de Pitesti si este, de asemenea, si centura ocolitoare a municipiului in partea de est a acestuia.

Obiective turistice:

  • Biserica Domneasca Sf.Gheorghe
  • Biserica Sfanta Vineri
  • Schitul Trivale
  • Parcul Strand
  • Teatrul Alexandru Davilla
  • Primaria Municipiului Pitesti

 

 

Sursa text: romania.directbooking.ro

Adresa
Pitesti, Arges, Romania

Date de contact

Vremea la Pitesti

meteoblue