Imagini live - Tulcea

360 Services

Webcam live: Tulcea - Teatrul Jean Bart

Webcam live: Tulcea - Faleza Dunarii

Webcam live: Tulcea - Piata Mircea Cel Batran

Despre Tulcea

Municipiul Tulcea este situat in sud-estul Romaniei, in nordul Dobrogei, si este traversat de paralela 45 , la vest si la nord fiind marginit de Dunare si la est de Marea Neagra. Se afla la 30 de metri altitudine si la 292 kilometri fata de Bucuresti. 

Orasul a fost atestat documentar in anul 1657. S-a aflat sub stapanire otomana intre anii 1420 si 1877. Dupa cel de-al doilea razboi mondial, orasul se extinde si se modernizeaza. In prezent vatra orasului atinge o suprafata de 115 kmp si o populatie de 93.051 locuitori (în anul 2002).

Tulcea este un oras modern, port pentru navele de pasageri, precum si pentru cele care transporta produse industriale, mai ales materii prime si pentru navele de pescuit oceanic. Judetul Tulcea este situat in asa natura, incat este accesibil de pe mare cat si pe Dunare de catre navele maritime, avand un mare avantaj comercial. Este un important centru industrial - aici se realizeazandu-se constructii si reparatii de nave. Tot aici se afla si unicul producator de alumina calcinata din tara si un centru de exploatare a stufului. 

Fiind supranumit si Orasul de la Portile Deltei Dunarii, o parte din economie s-a dezvoltat in jurul turismului, fapt atestat prin constructiile si investitiile ce s-au facut pentru construirea de noi hoteluri si a centrelor comerciale. 

 

Sursa text: Wikipedia

Adresa
Tulcea, Romania

Date de contact

www.primariatulcea.ro

Vremea la Tulcea

meteoblue