Imagini live - Mioveni

360 Services

Webcam live: Centru Mioveni

Despre Mioveni

Orasul Mioveni are o istorie de peste 500 de ani. Prima atestare documentara a fost, asa cum ne arata izvoarele istorice, in anul 1485. Denumirea sa vine de la un cneaz local, Mihu, Mihoveni (Mioveni), facand referire directa la locuitorii acestei formatiuni sociale.

Principalele repere istorice ale orasului Mioveni coboara spre inceputurile dezvoltarii social-umane, fapt atestat de uneltele din piatra slefuita descoperite in zonele adiacente, precum si de ceramica din epoca bronzului.

Pana in anul 1989, actualul oras Mioveni era comuna Colibasi, comuna suburbana municipiului Pitesti. La data de 19 aprilie 1989, prin Decret Prezidential, aceasta comuna a devenit orasul Colibasi. Din anul 1996 ca urmare a unor demersuri facute de Guvern si Parlamentul Romaniei, de catre autoritatile locale, orasul Colibasi revine la vechea denumire, Mioveni, act de reparatie morala, daca se are în vedere ca actuala concentrare urbana se afla pe vatra vechiului sat demolat in totalitate pentru a face loc noilor constructii. In componenta administrativ-teritoriala a Mioveniului sunt incluse cinci cartiere: Mioveni, Racovita, Colibasi, Faget si Clucereasa.

 

Sursa text: Wikipedia

Adresa
Mioveni, Arges, Romania

Date de contact

www.primariamioveni.ro

Vremea la Mioveni

meteoblue