Imagini live - Lipova

Webcam live: Lipova - DiGi Live

Despre Lipova

Incadrat de Muntii Zarandului si Dealurile Lipovei (denumit in literatura de specialitate si Podisul Lipovei), orasul Lipova este situat pe terasele inferioare ale Muresului, avand o dezvoltare asimetrica fata de acesta: pe partea stanga orasul propriu-zis cu o textura neregulata si rectilinie pe partea dreapta, constituita din doua cartiere Radna si Soimos.

Orasul Lipova este asezat in partea de vest a tarii la contactul a trei forme de relief distincte; Muntii Zarandului la nord, Dealurile Lipovei la sud si Valea Muresului care desparte cele doua unitati geomorfologice. Orasul Lipova face parte din judetul Arad, situat la 34 de kilometri de municipiul Arad, cu pozitionare central-sudica.

Altitudinea variaza intre 125 m in partea de vest, iar cea maxima cca. 200 m pe versantul de NV al Dealurilor Lipovei. Localitatea este dominata de Dealul Soimos (331m).

Lipova este traversata de doua cai de comunicatie importante: Drumul National 7, situat pe malul drept al Muresului si Calea Ferata Arad - Radna - Simeria - Brasov - Bucuresti.

Pe malul stang al Muresului se afla Drumul Judetean 682, care trece prin Arad - Zabrani - Lipova - Ususau, continuand spre Faget. Din Ususau se desprinde Drumul Comunal 83, spre Belotint - Labasint - Bata. Din Lipova pleaca Drumul Judetean 572 spre Sistarovat - Lugoj. Din Dorgos pleaca Drumul Comunal 85 spre Patars.

Obiective turistice:

 

Sursa text: primarialipova.ro

Adresa
Lipova, Arad, Romania

Date de contact

Vremea la Lipova

meteoblue